Pizza din cartofi si rozmarin

Acele verzi ale rozmarinului reprezinta condimentul cel mai iubit printre retetele mediteranene, deoarece au o aroma deosebita si se potriveste atat pentru retetele cu carne, legume, paste sau branza.

Ingrediente pentru 4 persoane

- ½ cubulet (21 g) drojdie proaspata
- 300 g faina
- Sare
- Piper
- 1 ou
- 5 linguri ulei de masline
- 350 g cartofi
- 100 g branza proaspata cu mirodenii
- 200 g frisca
- 4 – 5 ramuri de rozmarin
- Sare de mare
- Hartie de copt

Mod de preparare

Se zdrobeste drojdia si se dizolva in 1/8 l apa calduta. intr-un recipient se pun cele 300 g faina, putina sare, oul si 3 linguri ulei de masline. Peste acestea se varsa drojdia dizolvata si incepe sa se framante aluatul. Acesta se lasa aproximativ 45 minute acoperit intr-un loc cald.

Cartofii se curata, se spala, se taie in felii foarte subtiri si se pun 2- 3 minute la fiert in apa cu sare. Se scurge apa iar ei se aseaza intr-un servet din panza.

Se aseaza hartia de copt in doua tavi, se imparte aluatul in doua si fiecare jumatate se intinde bine si se aseaza in cate o tava. Acestea se lasa acoperite aproximativ 20 minute.

Branza proaspata si frisca se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se spala rozmarinul, se usuca si se rup acele de pe crengute.

Aluatul se acopera cu crema din branza proaspata, iar deasupra se aseaza feliile de cartofi. Se presara apoi rozmarinul si sarea de mare, se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline si se lasa 20 – 25 minute la cuptor. In acelasi mod se procedeaza si cu ce-a de-a doua tava.

Pofta buna!

 

Sursa foto

Articole asemănătoare