Praz cu ou fiert si vinegreta

Ingrediente:
 
6-8 bucati de praz (partea alba)
2 oua fierte tari
1 lingura patrunjel verde tocat (sau mai mult, dupa gust)
mustar
otet balsamic
ulei de masline
sare, piper
 
Mod de preparare: prazul se curata, se spala si se fierbe intreg in apa clocotita sarata pentru 7-10 minute. Pentru a-si pastra cat mai bine forma bucatile de praz pot fi legate in buchete. Se scot atunci cand s-au inmuiat si se pun in apa cu gheata pentru alte 5-10 minute, apoi se scot si se sterg bine cu servetele de hartie. Separat cele doua oua se taie in felii, apoi se strivesc folosind o furculita, se amesteca bine cu patrunjelul, o lingurita de mustar si un strop de ulei de masline, condimentand cu sare si piper negru. Prazul fiert se pune pe platou, se presara deasupra fiecarei bucati amestecul de ou si condimente, iar peste tot se toarna o vinegreta dintr-o lingura de ulei de masline cu putin otet balsamic si mustar (mai mult sau mai putin in functie de gust).

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare