Rafinata bucatarie japoneza

 Desi este cunoscuta generic prin renumitul sushi, rafinamentul si diversitatea bucatariei japoneze se situeaza la loc de cinste in randul bucatariilor din intreaga lume.

Restaurantele japoneze isi au locul lor bine definit in traseele turistice ce parcurg marile metropole ale Occidentului, incantandu-si clientii cu meniuri pe cat de diverse, pe atat de sanatoase si hranitoare.

Este binecunoscut faptul ca dieta traditionala japoneza, avand ca baza orezul si produsele marine, exceleaza printr-un continut scazut de colesterol, grasimi si calorii, dar ridicat in fibre. Tofu, miso, sushi, ceaiul verde si soba sunt elemente nelipsite din felurile de mancare japoneze. Pestele joaca un rol major in regimul alimentar, consumat atat in stare proaspata, cat si congelat.

Faptul ca longevitatea japonezilor se situeaza pe primele pozitii in top este considerat o consecinta fireasca a modului lor de a-si organiza viata si de a se hrani.

In Japonia, poate mai mult ca in alte parti, prepararea felurilor de mancare este considerata o arta. Aspectul este foarte important in bucataria japoneza; inainte de a-si desfata gusturile, japonezul trebuie sa isi bucure ochii de spectacolul gastronomic oferit.

Iata cateva retete de specialitati japoneze, pe care vi le recomandam cu caldura:

Orez prajit in stil japonez - Cha han

Sushi de somon afumat

Tempura cu legume

Articole asemănătoare

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile

    Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale.

  • Vanilia - aroma necesara in orice bucatarie

    Cui nu-i place sa savureze budinca sau inghetata de vanilie? Vanilia este unul dintre cele mai indragite, insa si cele mai scumpe ingrediente din bucatarie.

  • Salata japoneza cu broccoli si sos de soia

    O salata usoara si hranitoare, pentru masa de dimineata, este salata japoneza de broccoli cu sos de soia. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a o prepara:


Warning: fopen(cache/4799b2663f73ee581b1d3df53a1697f5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139