Rasul, medicamentul fara reactii adverse

Rasul este pe drept cuvant unul dintre cele mai eficiente antidoturi impotriva stresului si a tensiunii psihice. Bolnavii care practica umorul si sunt in permanenta cu zambetul pe buze, se pot vindeca mult mai repede decat ceilalti fiindca in organismul lor au loc transformari care stimuleaza imunitatea.  Retineti, 5 minute de ras sanatos inlocuiesc 40 de minute de odihna.

Nimic nu satisface nevoia de eliberare, si nu aduce mintea si corpul in echilibru, mai rapid decat o portie buna de ras. In relatiile interumane acesta functioneaza ca un fel de "numitor comun", intarind prieteniile mai vechi si stand la temeiul altora noi. Rasul este asadar un mijloc de comunicare, dar si o modalitate de eliminare a tensiunilor launtrice.

Ultimele studii medicale realizate in statele dezvoltate ale lumii au conturat o lista a afectiunilor pe care le putem ameliora zambind: anxietatea, depresia, artrita, reumatismul, si insomnia. Rasul este aerobic, adica antreneaza diafragma si sporeste capacitatea corpului de a folosi oxigenul.

De asmenea, o portie buna de ras reprezinta un fel de jogging intern, in timpul caruia vasele de sange se dilata, iar circulatia catre inima este stimulata la fel ca dupa zece minute de alergat.

Ce ne ramane de facut? Sa folosim umorul ori de cate ori cadrul si situatia permit acest lucru. Petreceti mult timp alaturi de cei care va aduc zambetul pe buze, si fiti dumneavoastra insiva persoanele care destind atmosfera. Folositi intrebari de tipul: "Care este cel mai amuzant lucru care ti s-a intamplat saptamana aceasta? Dar cel mai amuzant de pana acum?" si altele asemenea.

Probabil cel mai mare avantaj al rasului este ca e gratuit, la indemana oricui, si nu are efecte negative. Rasul aduce emotii pozitive care pot intensifica, dar nu inlocui, tratamentele conventionale.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Cretusca in medicina naturista

  Cretusca este o planta medicinala cunoscuta in popor si ca barba popii, barba caprei sau pepenea, de la care se recolteaza partile aeriene pentru tratarea mai multor afectiuni acute si cronice.

 • Uleiul de peste. Prieten sau dusman?

  Uleiul de peste este cunoscut la scara mondiala drept un ingredient “minune”. Deseori nutritionistii il recomanda tinand seama de beneficii si mai putin de riscuri, in ciuda studiilor care au tras si semnale de alarma.

 • Scoarta de salcie, un leac antireumatismal si sedativ

  Salcia, acel arbore cu ramuri subtiri si mladioase intalnit in preajma apelor, mai este cunoscuta in unele regiuni ale tarii sub numele de lozie, mlaja, rachita, rachitica sau zalog.

 • Cand trebuie sa mancam fructele?

  Cu totii am auzit in nenumarate randuri prin intermediul mijloacelor mass media recomandarile sosite din partea medicilor nutritionisti conform carora din dieta noastra zilnica nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele.

 • Andrographis paniculata

  Andrographis paniculata este o planta ce se utilizeaza in medicina Ayurvedica, fiind cunoscuta si sub alte nume precum Green Chiretta, Kalmegh, Maha-Tita (King of Bitters). Andrographis paniculata este un arbust din Asia, cu flori albe si violet.