Reteta berlineza: ficatei cu ceapa, mar si cartofi

Berlinul este o metropola plina de farmec. Acesta este unul din cele mai mari orase ale Europei cu o istorie zbuciumata, cu cladiri vechi si impozante, cu o cultura solida. Tot din cultura – printre altele – fac parte si delicatesele culinare specifice Berlinului.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 kg cartofi
-   Sare
- 4 cepe
- 4 buc. (a aprox. 150g) ficat
- 2 mere
- 6 linguri faina
- 7 – 8 linguri unt
- Piper
- 200 – 250 ml lapte
- Patrunjel

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se spala bine, apoi se fierb aprox. 25 minute in apa cu sare. Intre timp se curata cepele si se taie in rondele subtiri. Se spala bucatile de ficat si se aseaza pe un servet de bucatarie care sa absoarba apa. Merele se spala si se taie in sferturi. Pe rondelele de ceapa se presara 2 linguri de unt si se pun intr-o tigaie pe foc.

Se adauga si bucatile de ficat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte sa se rumeneasca. Acestia se scot din tigaie si se tin undeva unde sa ramana calzi. In tigaie se pun 2-3 linguri de unt si se lasa sa se incinga. Aici se adauga merele si rondelele de ceapa si se lasa 3-4 minute.

Intre timpse varsa lapte si 3 linguri de unt peste cartofii fierbinti si se amesteca bine cu o lingura de lemn.  Cartofii se aseaza in farfurie langa ficatei, iar deasupra se pun rondelele de ceapa si bucatelele de mar. farfuria se orneaza cu patrunjel.


Pofta buna!

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare