Reteta de bors de casa moldovenesc

 Intotdeauna, in preajma sarbatorilor, cei mai multi au optat pentru borsul acru de casa pentru a-l adauga la diverse ciorbe si alte preparate.

Totodata, alegem borsul facut in casa, deoarece are un gust mult mai bun decat cel de la plic si este mult mai sanatos.


Ingrediente necesare:
 
2 kg tarate

1 kg malai

1/2 kg paine neagra

30 g drojdie sau 1 kg huste (taratele care raman pe fundul vasului dupa ce borsul s-a acrit)

1 crenguta de visin sau de marar uscat


Mod de preparare:

Taratele si malaiul se pun la inmuiat in apa calduta, intr-un borcan mare de sticla.

De asemenea, mai puteti folosi ca vas de preparare a borsului si o putina mica sau un vas de pamant.

Apoi se umple cam 3/4 din vas cu apa fiarta.

Se amesteca bine si se acopera.

Se lasa timp de 5-6 ore, apoi se adauga drojdia sau hustele.

Drojdia se prepara cu faina si putina apa calduta.

Dupa ce se amesteca, se lasa la dospit intr-un loc cald.

Apoi se amesteca in vas cu toate ingredientele de indata ce apa este calduta.

Se adauga si painea neagra prajita, crenguta de visin sau marar uscat.

Se lasa intr-un loc cald.

Dupa o perioada de 24 de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarce painea si se scoate din vas.

Incercati daca borsul este suficient de acru.

In cazul in care este pe gustul dumneavoastra, il puteti strecura in alt vas.

Se pastreaza la rece.

Sursa foto

Articole asemănătoare