Reteta de muraturi. Picalilli cu pere


Pentru ca toamna este perioada muraturilor va propunem astazi o reteta asezonata. Indata dupa preparare, aroma puternica se combina perfect cu branzeturile tari. Odata racite, fie sunt consumate, fie conservate pentru a fi tinute pana la 3 luni intr-un loc racoros.     

Ingrediente pentru 5 borcane de 500ml:

2 conopide mici
400g ceapa
600g dovlecei, taiati in cubulete de circa 2cm
6 pere tari, taiate asemenea dovleceilor
100g sare
300g zahar tos
1,7l otet de cidru
8 linguri de faina de porumb
5 linguri de pudra de mustar
3 lingurite de curcuma
1 radacina proaspata de ghimbir rasa
2 linguri seminte de coriandru
3 linguri de seminte de mustar

Mod de preparare:

Amesteca legumele, perele si sarea intr-un bol cu 2l de apa rece, si lasa compozitia sa se odihneasca o noapte cu capacul pus.
 
A doua zi scurge saramura, clateste legumele, apoi pune-le intr-un vas mare impreuna cu otetul, ghimbirul, semintele de coriandru, semintele de mustar si zaharul. Se dau in clocot si se fierb 10 minute. Legumele trebuie  sa inceapa sa se inmoaie, dar sa ramana totusi ferme.

Scurge legumele, pastrand zeama, si lasa-le deoparte cat timp se prepara sosul dulce de mustar.
Intr-un bol mai mare se amesteca faina de porumb, pudra de mustar si curcuma, apoi se toarna putin cate putin otetul fierbinte, amestecand continuu, pana ce se obtine un sos galben subtire.

Se toarna in vas si se da in clocot la foc mic, amestecand constant circa 5 minute, pana se ingroasa. Se adauga legumele, apoi se pune compozitia fierbinte in 5 borcane de 500ml si se sigileaza.

 

I. C.

 

Articole asemănătoare

  • Reteta de linte rosie cu orez

    Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.

  • Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara

    Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.

  • Peste alb cu sos de patrunjel

    Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.

  • Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

    O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc. Ingredientele pentru preparare le descoperiti in cele ce urmeaza:

  • Paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate

    Delicioase si simplu de pregatit, pastele sunt nelipsite din meniul unei zile obisnuite ori la alte ocazii. Va propunem sa ii incantati pe cei dragi cu o mancare calda, preprand reteta de paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate.


Warning: fopen(cache/2ff1612e5577212c3c032326cb54595d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139