Reteta de post: Cartofi umpluti cu ciuperci


Ingrediente:
6 cartofi medii
200 g ciuperci proaspete 
1 ceapa 
10 ml ulei pentru uns cartofii
50 ml ulei
1/2 legatura patrunjel 
sare si piper

Mod de preparare:
Se spala cartofii si se curata. Se inteapa cu furculita, se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor circa 50-60 min iar cand furculita patrunde usor inseamna ca sunt gata.

Se lasa cateva clipe sa se mai racoreasca apoi se taie capacele si se scobeste interiorul lasand putin miez pe coaja. Partea extrasa nu se arunca, ci se paseaza intr-un bol separat.

Punem ulei la incins intr-o tigaie . Adaugam ciupercile taiate cubulete si le lasam   4-5 min pe flacara. Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca cu ciupercile, le lasam apoi pe foc inca 2-3 min. La urma adaugam sare si piper.

Se lasa sa se racoreasca apoi se pune peste miezul de cartofi impreuna cu patrunjelul maruntit. Se amesteca pana formeaza o compozitie omogena.

Umplem cartofii scobiti cu compozitia rezultata, ii asezam din nou in tava si ii dam la cuptor cca 10 min ( la 160 C) si 5 min la cuptorul pe grill, pentru a capata aspect aramiu ispititor.

Sursa foto: tasteofhome.com 

I. C.

Articole asemănătoare