Retete gustoase de paste. Penne siciliene

Bucataria siciliana vine cu o adevarata provocare pentru orice gurmand, surprinzand prin culoare, aroma si gust.

O reteta gustoasa, pe care sa o preparati intr-o dupa-amiaza linistita, poate fi reteta de penne siciliene.


Ingrediente:

1 pachet de penne

3 bucati mari de piept de pui

1 borcanel de smantana

1 bol de bulion sau suc de rosii

6 ciuperci mari

felii de mozzarella

sare

piper


Modul de preparare:

Pastele penne se pun la fiert in apa cu sare.

Se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se adauga in apa de fiert si cateva picaturi de ulei de masline.

Cand sunt gata, pastele se scurg.

Se prepara si sosul.

Intr-o tigaie adanca se incinge mai intai putin ulei de masline.

Puiul taiat julien se pune apoi la calit.

Cand se rumeneste, se adauga si ciupercile.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se lasa sa se caleasca si acestea.

Apoi se adauga bulionul.

Se amesteca.

Dupa aceea se pune si smantana.

Intr-un vas termorezistent se pune pastele.

Se adauga si sosul gata preparat.

Se mai condimenteaza dupa gust, daca mai este necesar.

Deasupra se pun feliile de mozzarella.

Apoi vasul se da la cuptor.

Se lasa timp de 15-20 de minute.

Cand sunt gata, pastele siciliene se servesc imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare