Rizoto cu sos de rosii

rizoto cu sos de rosiiIngrediente:
1 ceasca orez
3 cesti de supa de zarzavat sau apa
sare
piper
unt
1 ceapa tocata
100 g branza telemea rasa
ulei
1 kg rosii
1 foaie de dafin
1 bucatica zahar
cateva felii de lamaie

Preparare:
Se prajeste putin orezul in unt sau ulei, se stinge cu supa fierbinte de zarzavat sau cu apa clocotita. Se fierbe acoperit, fara a se amesteca, 20 de minute pana ce scade toata zeama. Se caleste in ulei ceapa tocata, se amesteca cu orezul scazut si se presara cu branza rasa. Se toarna peste orez sosul de rosii fiert separat cu foaia de dafin, sare, piper, zahar si felii de lamaie.

Articole asemănătoare

  • Fasole in sos de rosii

    Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.

  • Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii

    O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii. Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.

  • Snitele de soia cu sos de usturoi si rosii

    O reteta delicioasa nu trebuie sa contina neaparat si carne. De aceea, va prezentam o reteta usoara si cu un gust placut: snitele de soia cu sos de usturoi si rosii.

  • Paste farfalle cu sos de rosii si busuioc

    Bucurati-va de o reteta extrem de apetisanta prin aromele sale care o definesc, preparand pastele cu sos de rosii si busuioc.

  • Paste siciliene cu sos de carne si rosii

    Devenite si la noi un fel de mancare preferat, pastele sunt la mare cautare. Va propunem sa preparati reteta de paste siciliene cu sos de carne si rosii, pentru a va bucura de un gust placut.