Rulada de spanac umpluta cu sunca si sos alb

 Rulada de spanac umpluta cu sunca si sos alb este o mancare usoara si plina de vitamine, aceasta fiind binevenita pentru o masa la serviciu.

Spanacul este bogat in potasiu si calciu, dar are si un continut ridicat de beta-caroten. Pe langa acestea, spanacul este si un bun detoxifiant.


Ingrediente necesare:

Pentru foaia de rulada:

1 kg spanac

6 oua

6 linguri de faina

 

Pentru umplutura:

200 g sunca

150 g cascaval

2 oua

400 g smantana

sos alb


Pentru sosul alb:

50 g unt

50 g faina

200 ml lapte


Se realizeaza astfel:

Mai intai se incepe cu prepararea foii de rulada.

Spanacul se curata si se spala.

Apoi se pune in apa clocotita.

Se lasa timp de 10 minute.

Se face si sosul alb.

Pentru sosul alb, se pune untul sa se topeasca in tigaie.

Apoi se pune faina peste acesta.

Se amesteca si se lasa putin sa se prajeasca.

Se ia dupa aceea tigaia de pe foc.

Apoi se toarna laptele putin cate putin.

Se pune iar tigaia pe foc.

Se lasa sa dea intr-un clocot.

Sosul rezultat se lasa la racit.

Spanacul fiert se scurge si se toaca marunt.

Galbenusurile de ou se amesteca impreuna cu faina.

Peste acestea se pune spanacul.

Apoi se adauga si albusurile batute spuma.

O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Compozitia obtinuta se pune in tava.

Se da la cuptor.

Se lasa sa se coaca destul de bine.

Cand este gata, se rastoarna pe un servet umezit.

Cat timp se coace foaia la cuptor, se prepara si umplutura cu sunca.

Sunca se taie betisoare sau cubulete, in functie de preferinta dumneavoastra.

Apoi se amesteca cu sosul alb si cu ouale.

Foaia de rulada scoasa din cuptor se umple imediat cu aceasta compozitie.

Inainte de a rula foaia, presarati cascaval ras peste umplutura cu sunca.

Rulada rezultata se pune intr-o tava ingusta si se pune la cuptor.

Se lasa timp de 5-7 minute.

Se serveste de indata ce este gata ori o puteti servi ca garnitura la friptura.

Sursa foto

Articole asemănătoare