Salata cu fructe de padure, sfecla si miez de nuca

Ingrediente:

1 sfecla rosie medie
1 cana mix de fructe de padure
½ cana capsuni taiate felii
3 linguri miez de nuca taiat mare, prajit usor in cuptor
1 salata spalata si taiata
50 g branza de capra maruntita
1 ceapa rosie mica, taiata subtire
1 lingura miere
2 linguri ulei de nuca
2-3 lingurite otet balsamic
sare, piper
patrunjel verde, tocat

Mod de preparare: sfecla se coace sau se fierbe pana cand se inmoaie bine, apoi se curata si se taie felii subtiri, nu foarte mari. Intr-un bol mic se amesteca bine otetul balsamic, uleiul de nuca, mierea, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas de dimensiuni mai mari se pun feliile de sfecla reci, fructele de padure, miezul de nuca si ceapa, se toarna sosul si se amesteca usor, se adauga salata verde taiata si capsunile. Peste fiecare portie se toarna branza de capra si se pune patrunjel verde, tocat.

Foto: piqsels.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu fructe de padure si sfecla

    Plin de antioxidanti si vitamine, cu putine calorii si un gust placut, intens, dulceag, este o bautura pentru acele momente cand ai nevoie de un plus de energie. Sfecla rosie poate fi coapta sau fiarta pentru o aroma mai puternica.

  • Smoothie cu fructe de padure congelate

    Una dintre cele mai simple retete de smoothie-uri, cu gust dulce-acrisor de fructe de padure, se poate pregati la fel de usor cu fructe de padure proaspete, abia culese. Se poate folosi la fel de bine laptele de soia sau laptele de vaca.

  • Limonada cu fructe de padure

    Perfecta pentru o zi calduroasa de vara cand vrem sa ne relaxam sau sa ne surprindem prietenii cu o reteta noua, este o schimbare inspirata a limonadei clasice la care adaugam gustul dulce-acrisor de fructe de padure.

  • Smoothie revigorant cu fructe de padure si cacao

    O bautura cu antioxidanti, gust placut de cacao si note acrisoare de la fructele de padure.

  • Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba

    Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.