Salata cu fructe de padure, sfecla si miez de nuca

Ingrediente:

1 sfecla rosie medie
1 cana mix de fructe de padure
½ cana capsuni taiate felii
3 linguri miez de nuca taiat mare, prajit usor in cuptor
1 salata spalata si taiata
50 g branza de capra maruntita
1 ceapa rosie mica, taiata subtire
1 lingura miere
2 linguri ulei de nuca
2-3 lingurite otet balsamic
sare, piper
patrunjel verde, tocat

Mod de preparare: sfecla se coace sau se fierbe pana cand se inmoaie bine, apoi se curata si se taie felii subtiri, nu foarte mari. Intr-un bol mic se amesteca bine otetul balsamic, uleiul de nuca, mierea, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas de dimensiuni mai mari se pun feliile de sfecla reci, fructele de padure, miezul de nuca si ceapa, se toarna sosul si se amesteca usor, se adauga salata verde taiata si capsunile. Peste fiecare portie se toarna branza de capra si se pune patrunjel verde, tocat.

Foto: piqsels.com

Articole asemănătoare

  • Salata cu fructe de toamna

    Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

  • Salata de fructe cu pepene si fructe de padure

    O reteta pentru o salata plina de arome, ce se pregateste cu un amestec de miez de pepene rosu si galben, parfumat si dulce, si cu fructe de padure proaspete sau congelate. Se serveste cu sosul cat mai rece pentru un desert savuros.

  • Salata cu fructe de padure, miere si lamaie

    Un desert plin de culoare si vitamine, cu fructe de padure, capsune, struguri, aromele fiind scoase in evidenta de sosul cu suc de lamaie si miere. Puteti folosi fructe proaspete sau congelate si puteti schimba proportiile dupa gust.

  • Smoothie cu fructe de padure congelate

    Una dintre cele mai simple retete de smoothie-uri, cu gust dulce-acrisor de fructe de padure, se poate pregati la fel de usor cu fructe de padure proaspete, abia culese. Se poate folosi la fel de bine laptele de soia sau laptele de vaca.

  • Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba

    Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.


Warning: fopen(cache/82c27053488ec073ebb6cf649bc307ea) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139