Salata cu portocale, ceapa rosie si salata verde

Ingrediente:

3 portocale
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 linguri otet de vin rosu
1 lingura mustar
¼ cana ulei de masline
1 ceapa rosie medie, taiata rondele subtiri
2 bucati avocado, taiat felii
1 salata verde medie, spalata si taiata mare
sare, piper negru

Mod de preparare: doua dintre portocale se decojesc si se storc, iar jumatate din cantitatea de suc se pune intr-un bol, se adauga usturoiul, otetul, mustarul si putina sare, amestecand totul foarte bine. Se toarna in fir subtire si uleiul de masline, continuand sa amestecati totul pana obtineti un sos fin, plin de aroma. In bolul de salata se pune a treia portocala, desfacuta felii (taiate in jumatati daca sunt prea mari), salata verde taiata, ceapa, bucatile de avocado. Dupa ce amestecati usor ingredientele se toarna deasupra sosul si se serveste imediat.

Foto: piqsels.com

 

Articole asemănătoare

  • Salata de ceapa rosie murata

    Buna ca garnitura pentru o friptura gustoasa, intr-un burger sau sandvis, este o salata de ceapa rosie gata imediat, cu gust bogat si dulceag, delicios.

  • Salata cu portocale si ceapa rosie

    O reteta indrazneata in care bolul va fi plin de culoare si felii rotunde de portocala, rondele de ceapa rosie dulce, un sos la baza caruia sta versatilul ulei de rapita, iar rezultatul final este o surpriza. Placuta.

  • Salata verde cu avocado si grepfrut

    Daca va place gustul de avocado si vreti sa incercati si alte combinatii aceasta alaturare cu salata verde si aciditatea data de citrice poate fi o varianta castigatoare.

  • Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin

    O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.

  • Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde

    Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid