Salata de scrumbie cu sfecla rosie

 In ultima vreme, salatele avand ca ingredient principal pestele sunt tot mai cautate, intrucat carnea de peste se asimileaza cel mai bine dintre toate celelalte feluri de carne.

Astfel, pentru a beneficia de consumul de peste, va propunem sa incercati reteta de salata de scrumbie cu sfecla rosie.


Scrumbia contine multe vitamine, precum A, C, D, E, dar si magneziu si seleniu. Consumul de scrumbie ne imbunatateste sistemul imunitar si contribuie la reglarea metabolismului.


Ingredientele necesare sunt:

1 scrumbie marinata, dezosata

2 cartofi mijlocii fierti

2 morcovi fierti

1 ceapa, tocata marunt

2-3 oua fierte

2 sfecle mijlocii fierte

maioneza


Se realizeaza astfel:

Scrumbia dezosata se taie in felii mici ori cubulete.

Apoi se pune pe un platou.

Se presara deasupra ceapa tocata.

Apoi se stropeste cu ulei.

Cartofii fierti se rad pe razatoarea mare.

Se pun deasupra.

Se unge cu maioneza.

Apoi se rad, pe rand, un morcov si un ou.

Se unge iar cu maioneza.

Se mai rade o sfecla.

Se mai unge cu putina maioneza.

Se repeta acest proces pana ce legumele s-au terminat.

Se orneaza salata rezultata cu maioneza.

Pentru un gust mai bun, se lasa cateva ore la frigider si apoi se consuma.

Sursa foto

Articole asemănătoare