Salata de sfecla

salata de sfeclaIngrediente:
2 sfecle lungi, potrivit de subtiri
2-3 linguri ulei
2-3 linguri otet de vin
sare
piper
1 lingurita zahar
2 cepe
1 foaie dafin
1 catel de usturoi

Preparare:
Una din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cand s-a muiat se taie felii potrivit de subtiri, se marineaza in otet diluat cu putina zeama in care a fiert sfecla, ulei, sare, piper, zahar tos, usturoi pisat si ceapa taiata. Se lasa 1-2 zile sa se marineze; se scot apoi cepele, foaia de dafin si usturoiul si se serveste langa alte legume preparate.

Articole asemănătoare

  • Chipsuri de sfecla rosie

    O gustare interesanta, dar cu destule calorii din cauza uleiului in care sunt prajite feliile de sfecla rosie.

  • Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine

    O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.

  • Salata de sfecla rosie cu portocale

    O combinatie intre gustul dulce de sfecla si cel acid de portocale, este o salada buna pentru zilele de toamna.

  • Salata de fructe curcubeu

    Un amestec de forme, culori, nuante si gusturi intr-o salata de fructe care poate fi desertul perfect pentru o ocazie festiva sau pur si simplu o gustare in zilele de vara. Este o reteta versatila, asa ca puteti sa scadeti sau sa cresteti cantitatile, pastrand proportiile, dar si sa inlocuiti fructele cu ce aveti la dispozitie sau ce preferati.

  • Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton

    Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.