Salata de sfecla rosie cu portocale

Ingrediente:
 
doua sfecle de marime medie
doua portocale mari
o ceapa rosie mare
un sfert de cana de nuci sau alune de padure crude
o legatura mica salata verde 
trei linguri otet de vin rosu
o lingura de ulei de masline
o lingurita cu varf mustar cu boabe
sare, piper
 
Mod de preparare: sfecla se curata, se spala si se taie in bucati mari, apoi se fierbe sau si mai bine se coace in cuptor pentru 25-30 de minute, intr-o tava in care ati pus putina apa. Cand este bine inmuiata si s-a racit se taie in felii potrivite si se pune in bol, turnand deasupra o lingura de otet si adaugand putina sare. Portocalele se curata si se taie marunt, salata se spala si se toaca potrivit. Ceapa rosie se curata si jumatate se taie rondele (o puteti pune si pe toata dar s-ar putea sa acopere gustul de sfecla si citrice). Toate ingredientele se toarna peste bolul cu sfecla, se amesteca usor, apoi se adauga cele doua linguri de otet, uleiul si mustarul. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece pentru cel putin 60 de minute.

Foto: natureandnurtureseeds.com

Articole asemănătoare