Salata de vara cu ridichi, ceapa verde si cartofi noi

Ingrediente:
 
600 g cartofi noi, spalati si taiati in jumatati sau sferturi, dupa marime
500 g ridichi curatate si spalate, taiate in sferturi
patru linguri ulei de masline
doua lingurite cu varf mustar
o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust
50 g seminte decojite de dovleac
150 g iaurt grecesc
patru fire de ceapa verde taiate marunt
(optional) sucul de la o lamaie mica
 
Mod de preparare: cartofii se fierb in apa pentru 10-15 minute, pana incep sa se inmoaie, apoi se scot si se lasa putin la racit. Se pun apoi intr-o tava, se stropesc bine cu jumatate din cantitatea de ulei de masline, se adauga deasupra boiaua si se pun in cuptorul bine incins pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc. Separat, in alta tava, se baga la cuptor ridichile feliate, semintele de dovleac si se lasa pentru 10 minute la cuptor, adaugand la inceput si putina apa. Toate ingredientele bine racite se pun intr-un bol, se adauga firele de ceapa verde taiate marunt, iaurtul grecesc, mustarul, putina sare, putin piper si, daca vreti un gust putin mai acrisor, racoritor, turnati si suc de lamaie proaspat stors.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare