Salata mediteraneana
Ingrediente:
8 cartofi rosii, potriviti ca marime
1/2 cana amestec de ulei si otet
1/2 cana masline negre fara samburi
1 cana castravete, feliat
1/2 cana ceapa rosie, feliata subtire
1/4 cana ardei rosu taiat felii subtiri
5 felii subtiri de Prosciutto di Parma
30 g mozzarella taiata cuburi
Preparare:
Cartofii se fierb, si dupa ce se racesc se taie in felii. Intr-un castron mare se amesteca usor uleiul si otetul, cu cartofii. Se adauga castravetele, ceapa, ardeiul, Prosciutto - toate taiate felii - si maslinele. Deasupra se presara mozzarella si se poate servi pe frunze de salata, cum se vede in imagine.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de sfecla rosie coapta cu citrice
O salata consistenta, cu note mediteraneene alaturi de gustul dulce al sfeclei rosii coapte, aromata si delicioasa la orice masa in familie sau alaturi de prieteni.
-
Salata de fructe cu samburi de rodie si mandarine
O reteta pentru o salata de fructe ce poate fi pregatita in sezonul rece, aromata, cu un gust dulce acrisor, buna ca desert sau gustare.
-
Salata de toamna cu smochine si portocale
O gustare cu arome de portocala bine coapta, dulceata smochinelor si notele sarate ale branzei de capra, este o salata usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.
-
Salata de iarna cu pui si broccoli
O salata consistenta, cu broccoli, piept de pui si un sos dulce-acrisor, buna ca aperitiv sau ca gustare in zilele reci.
-
Salata de varza rosie cu ardei gras si nuca
O salata consistenta, atragatoare datorita combinatiei de gusturi, arome si mai ales de culori.