Salate hranitoare. Salata de somon afumat cu orez

 Potrivite pentru orice sezon, salatele sunt binevenite in alimentatie si in perioada rece, datorita substantelor nutritive pe care acestea le contin.


Bogat in proteine, seleniu, minerale si alte elemente nutritive, somonul previne obezitatea, dar are si efecte antiinflamatorii. Totodata este considerat o adevarata hrana, atat pentru corp, cat si pentru minte.

O salata hranitoare si cu calorii putine in acelasi timp este cea de somon afumat cu orez.


Mai jos gasiti ingredientele necesare:

100 g somon afumat

2-3 buchetele de conopida

50 g orez cu bob lung

1-2 linguri de smantana

1 legatura de marar

sare

1 lingurita de vegeta

1 morcov fiert


Modul de pregatire este simplu:

Orezul cu bob lung se pune la fiert impreuna cu o cana de apa si vegeta.

Se lasa timp de 25 de minute sa fiarba.

Separat, se fierbe putin conopida in apa cu sare.

Cand este gata, conopida se strecoara si se paseaza.

Apoi se amesteca impreuna cu orezul.

Somonul afumat se taie marunt si se indeparteaza oasele.

Apoi se adauga peste orez.

Se pun si smantana si o parte din mararul tocat fin.

Se adauga si sarea dupa gust si se amesteca totul.

Salata rezultata se pune intr-un castron.

Dupa aceea se decoreaza cu cateva felii de morcov si 2-3 fire de marar, pentru un aspect colorat si deosebit.

Sursa foto

Articole asemănătoare