Sangria cu vin alb si citrice

Ingrediente:
 
1 sticla vin alb
1 lamaie medie
1 limeta 
1 portocala medie
8-10 frunze proaspete de menta
2 linguri zahar alb sau brun
2 linguri apa plata
apa minerala sau plata dupa gust
 
Mod de preparare: zaharul se dizolva in apa (care poate fi incalzita in prealabil la microunde) pana este incorporat complet, apoi siropul se lasa la racit. Intr-o carafa sau vas de dimensiuni potrivite se toarna vinul alb rece, se adauga citricele curatate de coaja si feliate subtire, frunzele de menta putin strivite, totul se amesteca bine si se tine la rece pentru 30-60 de minute. Se gusta si se mai poate adauga apa plata sau minerala daca preferati o bautura usoara, racoritoare, in care predomina gustul de citrice. Se serveste in pahare inalte, cu sau fara cuburi de gheata.

Foto: pngimage.net

Articole asemănătoare

  • Sangria cu cidru pentru zilele de iarna

    O portie racoritoare de sangria cu vin rosu si fructe este o reteta clasica, dar in aceasta varianta de iarna vinul este inlocuit cu un cidru de calitate si cu mirodenii de sezon.

  • Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

    O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.

  • Cocktail de vara cu vin alb si rom

    Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.

  • Sangria cu vin alb si capsuni

    Rece, este perfecta in zilele calduroase de vara, usoara si plina de aroma capsunilor bine coapte, cu note usor astringente de la sampanie.