Sangria cu vin alb si lichior de portocale

Ingrediente:
 
700 ml limonada 
5 litru vin alb sec
100 ml lichior de portocale
6 piersici bine coapte
3 lamai
4 portocale
4 batoane scortisoara
3-4 cuisoare
500 g zahar alb sau brun, dupa gust
1 lingurita piper alb boabe
 
Mod de preparare: un sfert din cantitatea de vin alb se pune la incalzit pe foc mic, adaugand mirodeniile, jumatate din cantitatea de zahar si amestecand bine. Se ia de pe foc si se lasa la infuzat pentru o ora, bine acoperit. Amestecul se varsa intr-o oala suficient de mare si se adauga restul de vin alb la temperatura camerei, restul de zahar, lichiorul de portocale, fructele bine spalate si taiate in bucatele, cu tot cu coaja. Se acopera si se lasa pentru 24-48 de ore intr-un loc uscat si racoros. Inainte de servire se adauga si limonada, care poate fi cumparata sau pregatita in casa din apa plata, zahar si lamaie dupa gust. Se tine la frigider si se serveste rece.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.

  • Sangria cu vin alb si capsuni

    Rece, este perfecta in zilele calduroase de vara, usoara si plina de aroma capsunilor bine coapte, cu note usor astringente de la sampanie.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?

  • Sangria cu vin alb si citrice

    O alternativa la sangria clasica, un amestec in care vinul alb este completat de varietatea gusturilor si aromelor de citrice.

  • Cocktail cu vin spumant si suc de portocale

    Sucul de morcovi si portocale completeaza nesperat de bine gustul proaspat si acidulat al vinului spumant pentru un cocktail usor, cu notele picante date de Cayenne.