Sangria cu vin alb si lichior de portocale

Ingrediente:
 
700 ml limonada 
5 litru vin alb sec
100 ml lichior de portocale
6 piersici bine coapte
3 lamai
4 portocale
4 batoane scortisoara
3-4 cuisoare
500 g zahar alb sau brun, dupa gust
1 lingurita piper alb boabe
 
Mod de preparare: un sfert din cantitatea de vin alb se pune la incalzit pe foc mic, adaugand mirodeniile, jumatate din cantitatea de zahar si amestecand bine. Se ia de pe foc si se lasa la infuzat pentru o ora, bine acoperit. Amestecul se varsa intr-o oala suficient de mare si se adauga restul de vin alb la temperatura camerei, restul de zahar, lichiorul de portocale, fructele bine spalate si taiate in bucatele, cu tot cu coaja. Se acopera si se lasa pentru 24-48 de ore intr-un loc uscat si racoros. Inainte de servire se adauga si limonada, care poate fi cumparata sau pregatita in casa din apa plata, zahar si lamaie dupa gust. Se tine la frigider si se serveste rece.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare