Sarlota aromata cu crema de inghetata, biscuiti si zmeura

 Un desert plin de savoare, pe care il puteti pregati pentru cei dragi, este sarlota aromata cu crema de inghetata, biscuiti si zmeura.


Aveti nevoie de ingredientele urmatoare:

150 g zahar pudra

3 galbenusuri

12 linguri cu lapte

1 lingura de nescafe

1 praf de vanilie

2 foi de gelatina

3 dl caimac

3 linguri de lapte nefiert

20 de bucati de biscuiti

zmeura


Se prepara astfel:

Laptele se fierbe.

Apoi, in acesta, se topesc vanilia si nescafe-ul.

Cu o lingura de lemn se freaca zaharul pudra impreuna cu galbenusurile de ou.

Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece.

In compozitia de oua, se toarna laptele putin cate putin, amestecand acest continut.

Se adauga apoi si gelatina scursa de apa si stearsa cu o carpa uscata.

Se pune pe foc, dar nu se lasa sa fiarba.

Cand dispare spuma de deasupra, se ia vasul de pe foc.

Dupa aceea se bate cu o lingura de cateva ori.

Printr-o strecuratoare fina, se paseaza crema.

Apoi se lasa sa se raceasca bine, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o coaja la suprafata.

Cand crema a devenit groasa, se amesteca impreuna cu caimacul si laptele.

Se bate totul bine.

Crema rezultata se tine la congelator timp de 30 de minute.

In acest timp, se pregateste baza sarlotei.

Se decupeaza o hartie alba, cu care se imbraca fundul unei forme rotunde.

Cu o banda de hartie se imbraca si marginea acestei forme.

Biscuitii se pun intr-un strat pe fundul formei, lipiti unul de altul.

Se imbraca tot cu biscuiti si peretii formei.

Crema de inghetata rezultata se toarna in interiorul acestor biscuiti.

Se netezeste suprafata acestui desert, presarand biscuiti faramati pe deasupra.

Se mai lasa iar la frigider, timp de 2 ore.

Dupa acest timp, sarlota se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu zmeura,

Se serveste imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare