Sarmale cu fasole

Ingrediente: 1 varza acra, 200 g orez, 150 g linte, 150 g fasole alba uscata(cu bob mic), 200 ml ulei, 3 cepe, 2 morcovi, 1 ardei gras sau un gogosar, 250 ml soc de rosii, cimbru, marar, 1 lingurita boia, sare, piper, foi de dafin. Preparare: Seara pui la inmuiat in apa rece, in vase diferite, lintea si fasolea uscata, iar a doua zi le pui la fiert in alta apa si le dai 2-3 clocote. Alegi frunzele de varza pt infasurat sarmalele, iar ce ramane o toci fideluta si o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe razatoare. Le calesti pe toate in ulei,adaugi boiaua,orezul, lintea si fasolea scurse de zeama, jumatate din sucul de rosii, condimentul, cimbrul, mararul, piper, si sare daca mai este nevoie. Se amesteca toata compozitia si se infasoara sarmalele. Se pun in oala, se toarna sucul de rosii ramas, mai presari cimbru, piper si sare dupa gust, pui apa cat sa le acoperi si le fierbi la foc mic.

Articole asemănătoare

  • Salata de fasole verde

    O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.

  • Gulas de fasole boabe

    Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.

  • Sarmale cu carne, fierte in dovleac

    Un miros imbietor de dovleac se va raspandi in bucatarie si sarmalele vor fi foarte apetisante daca veti incerca reteta de sarmale cu carne, fierte in dovleac.

  • Salata de fasole cu ton

    Acest preparat este ideal pentru mesele de la birou. Poate fi preparat seara, in timpul noptii toate ingredientele isi lasa zeama si tot ce este mai bun

  • Retete de post. Sarmale cu pulpa de dovleac

    Reteta de post de sarmale cu pulpa de dovleac este o mancare cat se poate de savuroasa.