Sarmale de post

Ingrediente: 1/2 ciuperci, 1 cana orez, 3 cepe, 1 morcov, 100 ml ulei, 2 linguri pasta de rosii, 150 ml suc de rosii, sare, piper, marar,o foaie de dafin, varza acra. Preparare: Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez. Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalelee. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate.Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si ofoaia de dafin. Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.

Articole asemănătoare