Sarmalute umplute cu orez, ciuperci si soia

 Aceasta reteta merge foarte bine in zilele de post in care nu stiti ce sa mai mancati delicios. Aroma data de multitudinea de ingrediente folosite la sarmalutele umplute cu orez, ciuperci si soia va da o reteta simpla si totodata speciala.

 

Ingrediente necesare:

1/2 kg ciuperci crude

500 g soia granulata

3 cepe mari

200 g orez

2 morcovi rasi

200 g ulei

o ceasca de apa

sare

piper

cimbru

marar tocat

patrunjel tocat

varza acra pentru foi


Mod de preparare:

Doi litri de apa si cu putina sare se pun pe foc sa dea in clocot.

Apoi se adauga si soia.

Se lasa sa se umfle soia si apoi se scurge de apa.

Se incinge uleiul.

Ciupercile se curata.

Apoi se pun in ulei.

Dupa aceea se adauga, pe rand, cepele tocate marunt, morcovul, orezul, soia, sarea, cimbrul si piperul.

Se pune si ceasca de apa.

Orezul se lasa sa se umfle putin.

Cand totul este gata, se adauga verdeata tocata.

Apoi se lasa la racit.

Se formeaza sarmalute care se impacheteaza cu foi de varza acra.

Intr-o oala se pune putina varza tocata.

Se adauga si putin ulei.

Apoi se pun sarmalutele, una langa cealalta.

Se adauga si o cana de suc de rosii sau bulion amestecat cu putina sare.

Se completeaza cu apa si se pun la fiert, la foc potrivit.

Se reduce focul in momentul in care sarmalutele au inceput sa fiarba.

Se servesc fierbinti, cu mamaliga si ardei murati.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/5a1e890782a12975fabaec574fcefba9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139