Sos cu parmezan

Ingrediente: 
 
1 ou
2-3 catei de usturoi curatati si striviti
15 ml otet de vin
50 mg parmezan ras
125 ml ulei de masline
sare, piper
 
Mod de preparare: oul se bate bine cu usturoiul, otetul, putina sare si piper, iar la final se adauga parmezanul si se amesteca usor. Se toarna uleiul treptat, in fir subtire, si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de servire.

 

Foto: pixabay.com


Articole asemănătoare

  • Sos cu branza roquefort

    Un sos dens, cu gust puternic, foarte bun pentru fripturi de porc sau vita.

  • Sos cu cidru

    Cu note fructate, este un sos bun pentru carnea alba de pasare, pentru cartofi copti sau fierti, pentru garnituri de legume coapte.

  • Sos cu ciuperci si smantana

    Consistent si gustos, este un sos ce reuseste sa adauge un plus de aroma unei garnituri de legume.

  • Sos pentru friptura cu bere bruna, chimen si boabe de mustar

    Un sos cu mustar, bere si chimen pe care il puteti pregati acasa si care foarte probabil va fi mai bun decat variantele pe care le puteti cumpara. Perfect pentru fripturi, carnati, gratar sau ca baza pentru a marina carnea inainte de gatire.

  • Vinete gratinate

    Vinetele sunt mancate de regula sub forma de salata, dar gratinate, cu parmezan si tinute la cuptor sunt un adevarat deliciu.