Sos cu unt, patrunjel si usturoi
Ingrediente:
¼ cana unt topit la temperatura camerei
2 linguri miere
5-6 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri suc de lamaie
1 varf de lingurita sare
1 lingura patrunjel verde tocat
Mod de preparare: untul se pune la incins intr-o craticioara, pe foc mic, se adauga mierea si sucul de lamaie, amestecand toata compozitia pana cand ingredientele sunt bine incorporate. Se pune si usturoiul, sarea, se mai lasa putin pe foc si la final se toarna toata cantitatea de patrunjel si se amesteca bine. Se serveste fierbinte.
Foto: piqsels.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu piper negru si lapte
Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine
Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.
-
Tarta de rosii cu ceapa si usturoi
O tarta delicioasa pe care o puteti prepara la masa de pranz este tarta de rosii cu ceapa si usturoi.
-
Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata
Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.