Sos de portocale
Ingrediente:
2 cani suc proaspat de portocala
1 lingurita cu varf coaja rasa de portocala
½ cana zahar alb sau brun
1 lingura amidon
1 lingura unt usor topit
(optional) 1-2 fulgi de chili
Mod de preparare: intr-un recipient de dimensiuni potrivite se pune la incalzit sucul de portocale pe foc mediu, adaugand zaharul, amidonul si coaja de portocala, amestecand dupa fiecare ingredient. Se fierbe amestecand tot timpul pana cand sosul se ingroasa putin. Se ia de pe foc, se incorporeaza si untul, si se foloseste fierbinte.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sos de portocale
Cu gustul sau intens de portocala dulce, zemoasa, aromata, este un sos cu puternice note mediteraneene bun pentru carnea de pui, legume, orez sau, de ce nu, pentru o friptura pe porc daca va place amestecul de sarat si dulce.
-
Cocktail usor picant cu suc de portocale, whiskey si ardei iute
O bautura cu aroma de portocale zemoase, dulci-acrisoare, note picante date de ardeiul iute si prospetimea berii reci.
-
Smoothie cu banane, lapte de migdale si suc de portocale
Plin de vitamine si nutrienti, proaspat si cu gust de portocale, este un suc natural si usor de pregatit. Se poate bea cu sau fara gheata, dupa gust.
-
Sangria cu vin spumant, lichior de portocale si fructe
O reteta pentru o bautura pregatita acasa, cu multe fructe, un vin spumant bun si lichior de portocale, aromata si proaspata, servita intr-o carafa eleganta cu gheata si mirodenii. Alegeti fructe bine coapte, sanatoase si dulci.
-
Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta
Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).