Sos dulce-picant cu ardei iute si otet

Ingrediente:

1 ardei gras rosu, mare, taiat bucati
1-2 ardei iuti rosii, tocati marunt (cu sau fara seminte, dupa cat de picant vreti sosul)
1 ceapa mica, curatata si taiata felii
5-6 catei de usturoi tocati
1 cana zahar (poate fi folosit si zaharul brun)
2 cani apa
½ cana otet de vin alb sau rosu
1 lingurita sare
2 linguri amidon

Mod de preparare: puneti in blender bucatile de ardei gras si ceapa, usturoiul si ardeiul iute tocat marunt, toata cantitatea de apa si mixati totul pana cand aveti un sos cu o consistenta rustica, nu foarte fina. Puneti compozitia intr-o cratita sau tigaie potrivita, pe foc mediu, turnand zaharul, sare si otetul. Se lasa pe foc amestecand des pana cand incepe sa fiarba usor, iar zaharul si sarea s-au dizolvat. Se reduce focul si se adauga amidonul, dizolvat in prealabil in 2 linguri de apa la temperatura camerei. Se amesteca in continuare sosul pana se ingroasa, apoi se opreste foc si se lasa la racit. Se poate folosi imediat sau poate fi pastrat la rece pentru cel mult 4 saptamani.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos dulce-picant cu miere, usturoi si ardei iute

    Miere, usturoi, fulgi si pudra de chili, totul pentru un sos cu gust dulce si iute in acelasi timp.

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute

    Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.