Sos pentru paste cu bere, zahar brun si piper cayenne

Ingrediente:

2 linguri unt
1 ceapa tocata marunt
1 ardei gras rosu, taiat marunt
5-6 catei de usturoi tocati
1 cana bere bruna sau blonda, dupa gust
1-2 linguri miere
1 lingura suc de limeta proaspat
½ cana zahar brun
1 cana suc de rosii
½ lingurita piper negru macinat
1 varf de lingurita piper cayenne
sare dupa gust

Mod de preparare: se topeste untul pe foc mediu, calind apoi ceapa, ardeiul si usturoiul pana cand se inmoaie si au inceput sa isi schimbe culoarea. Se adauga pe rand mierea, zaharul brun, sucul de limeta, piperul negru si piperul cayenne, amestecand dupa fiecare si lasand amestecul in continuare pe foc. Se toarna berea la temperatura camerei si se lasa la fiert pentru 12-15 minute, acoperit, amestecand din cand in cand. La final se toarna si sucul de rosii, dand focul mai incet, si se lasa in continuare la fiert pentru 20-25 de minute. Se sareaza dupa gust cand s-a mai racit si se foloseste fierbinte, fie simplu (pentru un aspect si un gust rustic) sau trecut prin sita sau pus in blender si mixat pentru a fi mai fin, mai omogen.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare