Sos simplu de rosii pentru paste

Ingrediente:

1 kg rosii cat mai coapte
3 linguri ulei de masline
1 ceapa mare
4-5 catei de usturoi, tocati marunt
½ lingurita piper negru macinat
1 lingura busuioc tocat marunt
(optional) ½ lingurita menta tocata
sare

Mod de preparare: rosiile se spala si se taie marunt intr-un bol, lasandu-le pentru 15-20 de minute la temperatura bucatariei. Separat se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste pe foc mediu spre mare pana isi schimba culoarea, se adauga usturoiul si bucatelele de rosii. Se amesteca, se reduce focul la mediu si se condimenteaza cu putina sare si piperul negru, si se lasa pe foc pana incepe sa scada, iar bucatile de rosie sunt moi. Se adauga busuiocul si optional menta, se mai lasa pe foc doua minute, apoi se poate folosi.

Foto: pixnio.com


 

Articole asemănătoare

  • Sos de rosii usor picant

    Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.

  • Salata de rosii cu sos cald

    Salata de rosii este o reteta clasica, devenita comuna prin repetitie, dar cu acest sos cald va capata gusturi, note si arome cu totul noi.

  • Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine

    Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.

  • Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii

    O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii. Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.

  • Conserve. Sos salsa de legume pentru sezonul rece

    Un sos ideal pregatit in propria bucatarie cu o varietate de legume si bogat in vitamine este sosul salsa de legume pentru sezonul rece. Bucurati-va de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mancarurile preferate.