Sos simplu de rosii pentru paste

Ingrediente:

1 kg rosii cat mai coapte
3 linguri ulei de masline
1 ceapa mare
4-5 catei de usturoi, tocati marunt
½ lingurita piper negru macinat
1 lingura busuioc tocat marunt
(optional) ½ lingurita menta tocata
sare

Mod de preparare: rosiile se spala si se taie marunt intr-un bol, lasandu-le pentru 15-20 de minute la temperatura bucatariei. Separat se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste pe foc mediu spre mare pana isi schimba culoarea, se adauga usturoiul si bucatelele de rosii. Se amesteca, se reduce focul la mediu si se condimenteaza cu putina sare si piperul negru, si se lasa pe foc pana incepe sa scada, iar bucatile de rosie sunt moi. Se adauga busuiocul si optional menta, se mai lasa pe foc doua minute, apoi se poate folosi.

Foto: pixnio.com


 

Articole asemănătoare