Specialitati pentru masa de Paste. Ciorba de miel cu bors si smantana

 De indata ce vine Pastele, fiecare familie se pregateste cu bucate alese cu grija pentru a avea o masa imbelsugata in aceasta zi.

Din meniul unei asemenea zile speciale, nu lipseste ciorba de miel cu bors si smantana.


Iata ingredientele de care aveti nevoie:

500 g carne de miel

1 morcov

1 telina

1 albitura

1 ardei gras rosu

2 cepe

3 oua

300 g smantana

1 legatura de leustean

1 l de bors


Se realizeaza astfel:

Carnea de miel se pune la fiert in apa cu putina sare.

Prima apa se arunca.

Apoi se pune alta si se lasa pana ce carnea fierbe si se desprinde de pe oase.

Cand este aproape fiarta, se adauga zarzavaturile tocate marunt.

Apoi se pun borsul si sarea, dupa gust.

La sfarsit se adauga si leusteanul, tocat marunt.

Se lasa ciorba timp de o ora si jumatate sa se raceasca, apoi se pun oul si smantana.

La servirea acesteia se mai poate adauga smantana.

De asemenea, nu trebuie sa lipseasca nici ardeiul iute.

Se serveste alaturi de un pahar de vin alb sec.

Sursa foto

Articole asemănătoare