Specialitati pentru masa de Paste. Ciorba de miel cu bors si smantana
De indata ce vine Pastele, fiecare familie se pregateste cu bucate alese cu grija pentru a avea o masa imbelsugata in aceasta zi.
Din meniul unei asemenea zile speciale, nu lipseste ciorba de miel cu bors si smantana.
Iata ingredientele de care aveti nevoie:
500 g carne de miel
1 morcov
1 telina
1 albitura
1 ardei gras rosu
2 cepe
3 oua
300 g smantana
1 legatura de leustean
1 l de bors
Se realizeaza astfel:
Carnea de miel se pune la fiert in apa cu putina sare.
Prima apa se arunca.
Apoi se pune alta si se lasa pana ce carnea fierbe si se desprinde de pe oase.
Cand este aproape fiarta, se adauga zarzavaturile tocate marunt.
Apoi se pun borsul si sarea, dupa gust.
La sfarsit se adauga si leusteanul, tocat marunt.
Se lasa ciorba timp de o ora si jumatate sa se raceasca, apoi se pun oul si smantana.
La servirea acesteia se mai poate adauga smantana.
De asemenea, nu trebuie sa lipseasca nici ardeiul iute.
Se serveste alaturi de un pahar de vin alb sec.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde
O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.
-
Delicii de Paste. Rulada de miel cu spanac
Pentru ca Pastele se apropie, va propunem cateva retete inspirate pentru o masa cu adevarat imbelsugata si traditionala pentru aceasta sarbatoare. Descoperiti savoarea intr-o reteta simpla, pregatind rulada gustoasa de miel cu spanac.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin
O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.
-
Salata de cartofi cu porumb si ardei gras
Pentru masa de seara, puteti opta pentru o salata cu multe legume si anume: salata de cartofi cu porumb si ardei gras.