Strudel cu ciuperci

Pentru o gustare intre mese, puteti pregati reteta de strudel cu ciuperci.

Ingrediente:

500 g aluat foietaj

500 g ciuperci proaspete

100 g cascaval

1 legatura de marar

1 legatura de patrunjel

2 linguri de pesmet

1 ou pentru compozitie

1-2 cepe

sare

piper

3-4 linguri ulei pentru calit

1 ou pentru uns

 

Se prepara astfel:

Ciupercile se curata.

Li se rup coditele.

Se spala sub jet de apa.

Se pun la scurs in sita.

Apoi se toaca marunt cu tot cu codite.

Intr-o cratita se incinge uleiul.

Ciupercile taiate se pun la calit.

Ceapa se curata si se spala.

Se toaca marunt si se adauga in tigaie la calit.

Cand s-au rumenit putin, se adauga si verdeata tocata.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se lasa la rece.

Cand s-a racit aceasta compozitie, se pune oul si cascavalul ras.

Se adauga pesmetul.

Se amesteca bine.

Foaia de aluat se intinde.

Se pune compozitia rezultata.

Apoi se ruleaza foaia.

Se bate oul si se unge deasupra.

Se cresteaza cu un cutit.

Apoi se da la cuptorul incins in prealabil.

Cand este gata, strudelul cu ciuperci se serveste cald sau rece, alaturi de o cana de iaurt.

Sursa foto

Articole asemănătoare