Sucul si extractul de rodie. Ce alegem?

Rodia este un fruct cu radacini stravechi, adus in Europa de catre cartaginezi, care se cultiva astazi pe scara larga atat la noi cat mai ales in zona Mediteranei. Interiorul spongios contine seminte rosii cu dimensiunile unui bob de mazare, singurele componente comestibile ale fructului.

Chiar daca florile arbustului sunt intrebuintate adesea in decoratiuni ca urmare a frumusetii lor, tot fructele raman cele mai cautate si apreciate. Motivul principal este puterea antioxidanta care intrece cu mult pe cea a vinului rosu, a afinelor sau a ceaiului verde. In vreme ce antioxidantii care se gasesc in rodie sunt capabili sa neutralizeze pana la 77% din radicalii liberi cu care interactioneaza, aceia din ceiul verde reusesc in proportie de numai 10%.

 Va intrebati prin ce se traduce concret acest procent? Printr-o ameliorare a efectelor cauzate de imbatranire, o protectie sporita impotriva cancerului si multe altele. 

Suc de rodii VS Extract de rodii

Un motiv in plus pentru a fi entuziasmati ar fi ca nu doar fructele consumate ca atare inlesnesc sanatatea, ci si sucul sau extractul de rodii administrat ca supliment alimentar. 

Uneori oamenii nu fac diferenta intre cele din urma, ori se intreeaba cum ar trebui folosite in mod adecvat. Extractul procurat din comert vine atat sub forma  de capsule cat si in stare lichida, iar sucul de rodii, se intelege, doar sub forma din urma.

Pentru aproape orice regim alimentar sucul de rodii este optiunea potrivita fiind mai putin costisitor. Totusi, exista si cazuri in care nu este agreat din cauza ca aduce in dieta zahar si multe calorii, fiind inlocuit cu extractul de rodie. Acesta, desi este mai scump in comert, are avantajul ca este mult mai concentrat si ofera posibilitatea de a-l intrebuinta pe o durata mai mare de timp.

Recomandari: Sucul si extractul de rodie sunt produse care vin in completarea unui stil de viata sanatos. Nu veti avea rezultatele scontate fara o alimentatie complexa din punct de vedere nutritiv si fara sport.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Rodia – un aliment necesar in sezonul rece

    Exista alimente care ar trebui consumate cat mai des in perioada sezonului rece, iar printre acestea se numara si fructul de rodie. Rodiile nu sunt simple fructe, sunt niste super fructe care se disting prin numeroase substante nutritive.

  • Masca naturala cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic

    O masca facuta in casa este intotdeauna benefica pentru ten, deoarece contine numai ingrediente naturale, cu actiuni folositoare. Va propunem sa incercati masca cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic.

  • Sarlota cu biscuiti si aroma de rom

    Un desert simplu degustat la o iesire cu prietenii poate fi sarlota cu biscuiti si aroma de rom. Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

  • Zacusca picanta cu vinete si gogosari

    Dintre numeroasele delicii ale toamnei, va invitam sa pregatiti zacusca picanta cu vinete si gogosari. De indata ce veti servi musafirii cu aceasta zacusca, acestia vor fi incantati sa descopere o combinatie inedita de gusturi si arome delicioase.

  • Mancare libaneza. Salata de castraveti cu iaurt si frunzulite de menta

    Daca va ganditi cu ce preparate sa va mai incantati musafirii, nu ezitati sa incercati si preparatele culinare internationale si anume: reteta libaneza de salata de castraveti cu iaurt si frunzulite de menta.