Sufleu de mazare

Ingrediente:
 
500 g mazare (poate fi congelata sau din conserva)
250 ml lapte
4 oua
100 g cascaval
100 g unt
100 g faina
sare, piper
 
Mod de preparare: mazarea boabe se fierbe in apa cu sare si cand este aproape gata inmuiata se scoate, se scurge si se lasa sa se raceasca bine. Separat se face un sos alb clasic din trei sferturi din cantitatea de unt, faina si lapte. Cand este gata se amesteca bine cu mazarea, se condimenteaza cu putina sare si piper si se adauga cele patru galbenusuri, iar la final albusurile batute spuma. Toata compozitia bine amestecata se toarna cu grija intr-o tava unsa cu restul de unt, se presara deasupra tot cascavalul ras si se baga la cuptorul bine incins pentru 20 - 25 de minute. Se serveste fierbinte ca aperitiv.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/ea9bf7cc18aaf4edd8385a8caedaf4ff) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139