Sunt supele sanatoase?

 Supa, parte componenta a unui meniu dintr-o zi, detine un rol important in alimentatia noastra.

Hrana asigurata de supe, in special de supele fierbinti, aduce o contributie benefica sanatatii noastre.

Se prepara prin fierbere in apa a ingredientelor, pana cand acestea devin moi si elibereaza aroma.

Consumand supa, organismul poate absorbi si apoi poate asimila substantele nutritive constituente intr-un mod rapid, fara sa fie nevoie de digestie si fara ca legumele si fructele sa se descompuna.

Ca avantaje ale supei, mentionam:

- nu necesita prea multe ingrediente;

- se prepara foarte rapid;

Beneficiile aduse sanatatii prin intermediul supei sunt urmatoarele:

- constituie metoda cea mai nutritiva de a consuma legume, deoarece in supa sunt pastrate vitaminele si nutrientii;

- supele sunt excelente pentru multe boli, precum astmul, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare;

- antioxidantii prezenti in legume si usturoi sunt excelenti pentru diminuarea nivelului ridicat de colesterol;

- pe diabeticii care consuma supa, continutul ridicat in antioxidanti cuprins in aceasta ii ajuta la remedierea afectiunilor provocate de nivelul ridicat de zahar din sange;

- au un continut foarte scazut de calorii, de aceea sunt potrivite pentru persoanele care vor sa scada in greutate;

- sunt un excelent substitut al consumului excesiv de ceai sau de cafea;

- pentru copii, supa este mult mai gustoasa decat legumele simple fierte;

Ingredientul de baza al unei supe determina proprietatile nutritionale si curative principale ale acesteia:

1) supa de ceapa - este buna pentru tulburari de coagulare;

2) supa de spanac - previne anemia;

3) supa de linte - este ideala pentru copiii care se afla in perioada de crestere;

4) amestecul de supa de legume cu pui - reprezinta o masa completa si totodata hranitoare;

5) supa de varza - este minunata pentru pierderea kilogramelor in plus;

Este indicat sa nu adaugati lapte sau smantana in supa, deoarece acestea vor aduce calorii in plus si vor bloca vitaminele, acestea nemaiputand fi asimilate usor de organism. Numai supele in stare proaspata au proprietati antioxidante.

Evitati, de asemenea, adaugarea fainii de porumb la supa. In schimb, adaugati plante aromate, cum sunt coriandrul, iarba de lamaie, ghimbirul, usturoiul si altele, pentru a oferi supei proprietati curative.

Articole asemănătoare

  • Rosii tip Tigerella

    Un soi hibrid timpuriu de tomate, foarte populare datorita aspectului care poate surprinde la prima vedere, rosiile de tip Tigerella sunt usor de recunoscut datorita dungilor late in nuante de portocaliu si galben care acopera o mare parte din coaja rosie, lucioasa.

  • Semintele de pin si sanatatea

    Asa numitele seminte de pin sunt de fapt seminte ale conurilor de pin. Acestea au culoare galbuie, sunt dulci, cu o usoara aroma de unt, si reduc senzatia de foame.

  • Pesti si crustacee sanatoase pentru organism si mediu

    Carnea de peste si crustaceele sunt recomandate de nutritionisti in cadrul dietelor care ajuta la eliminarea kilogramelor in plus dar si acele diete care sunt benefice pentru organism si impun la randul lor un stil general de viata sanatos.

  • Alimente nocive pentru sistemul imunitar

    Alimentele pe care le consumam zilnic pot sa arate foarte bine insa daca arata bine nu inseamna ca sunt si sanatoase.

  • Clementinele contin antioxidanti naturali

    Clementinele sunt fructe rezultate din incrucisarea dintre o portocala dulce si un mandarin chinez. Clementinele au ajuns si in Statele Unite in anul 1982.