Supa - crema de praz

\"\"Ingrediente:
 
500 g praz
o lingura faina
200 ml lapte
100 g unt
100 g ceapa alba
100 g morcov
50 g pastarnac
50 g telina
100 g cascaval ras
 
Mod de preparare: morcovii, pastarnacul si telina se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece (un litru si jumatate). Separat se curata si se feliaza in rondele prazul, punandu-se la inabusit in jumatate din cantitatea de unt, intr-o cratita acoperita cu capac. Doar dupa ce s-a inmuiat bine se pune faina, se rumeneste usor si totul se stinge cu o cana din supa in care a fiert zarzavatul. Dupa ce intreaga compozitie este bine fiarta se trece prin sita fina sau se pune in mixer, apoi se amesteca bine cu laptele la temperatura camerei si supa de zarzavat. Se mai lasa pe foc un timp, cam un sfert de ora la foc mediu, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, iar inainte de servire se adauga restul de unt si in fiecare farfurie se pune cascaval ras.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel

    O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.

  • Supa crema de ciuperci

    Pentru zilele reci, o supa calda este binevenita, servita impreuna cu cei dragi. Asadar, va propunem o supa crema delicioasa de ciuperci.

  • Supa crema de dovlecei cu marar

    O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.

  • Supa crema de morcovi si ghimbir

    Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.

  • Supa crema de ardei gras rosu

    Pentru vremea mai rece de afara este potrivit sa serviti o supa calda, bogata in vitamine si minerale. Va invitam sa pregatiti o supa gustoasa de ardei gras rosu.