Supa crema de ardei gras rosu

 Pentru vremea mai rece de afara este potrivit sa serviti o supa calda, bogata in vitamine si minerale.


Va invitam sa pregatiti o supa gustoasa de ardei gras rosu.


Consumul de ardei gras rosu va va furniza o sursa importanta de vitamine, precum C si A.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

4 ardei grasi rosii mari

1 ceapa mare

2 morcovi medii

2 catei de usturoi

150 g de naut fiert sau boabe de fasole fiarta

3-4 linguri cu ulei de masline

4 cani cu supa de legume, supa de pasare sau apa

1 lingurita cu miere

1 lingurita de boia de ardei dulce

1 varf de cutit de boia de ardei iute

sare

piper

putin cimbru proaspat sau uscat


Modul de preparare:

Se incinge cuptorul.

Ardeii grasi se taie in doua si se curata de cotor.

Apoi se stropesc cu putin ulei de masline.

Se pun la copt timp de 30 de minute.

Ceapa, morcovii si usturoiul se curata si se taie marunt.

Apoi se pun toate la calit in uleiul de masline ramas.

Se stinge cu supa si se lasa sa fiarba la foc mic, intr-o oala acoperita.

Se lasa timp de 30 de minute.

Ardeii gata copti se curata de coaja.

Apoi se adauga si acestia in supa.

Se lasa sa dea totul intr-un clocot.

Cu ajutorul unui blender vertical, supa rezultata se transforma in crema.

Se pun si boabele de naut sau de fasole.

In cazul in care nu doriti, va puteti lipsi de ambele.

Se condimenteaza supa cu sare si piper.

Se pune si mierea.

Se adauga boiaua dulce si iute.

Se lasa sa mai clocoteasca o data.

La final se presara cimbrul.

Supa crema de ardei rosu se serveste cu felii de paine prajita.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel

    O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.

  • Supa crema de dovlecei cu marar

    O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.

  • Supa crema de morcovi si ghimbir

    Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.

  • Supa crema de pastarnac

    Supa crema de pastarnac este o supa frantuzeasca plina de vitamine. Aceasta contine putine calorii, insa are un gust deosebit. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • Tocanita de ardei gras cu friptura de vitel

    Tocanita de ardei gras este o mancare de legume delicioasa, care se imbina perfect alaturi de o friptura de vitel.