Supa crema de legume

- reteta de post -

supa de legumeIngrediente:
3-4 morcovi medii
2 radacini de patrunjel
2 teline mici
6 cartofi potriviti
crutoane
2-3 cepe
1 legatura patrunjel
sare, piper
1 ardei
3-4 linguri ulei
1/2 lamaie

Preparare:
Se spala, si se taie legumele marunt. Se pun la fiert intr-o oala mare cu apa si piper pana se sfarama. Cand toate legumele sunt fierte, le scoatem si le mutam intr-un castron (exceptand ceapa pe care o dam afara de tot) unde le pasam pana obtinem o crema. Se adauga apoi zeama care ne-a ramas, dar cu masura astfel incat sa nu fie prea subtire. Iar daca ramane prea consistenta mai putem adauga apa. La sfarsit adaugam verdeata, sare si lamie dupa gust. Se serveste cu crutoane.

Articole asemănătoare

  • Supa-crema de morcovi si ghimbir pentru un sistem imunitar puternic

    Dulce, dar cu note picante aduse de ghimbir, cu putine calorii pentru primul fel sau o gustare, delicioasa atunci cand este mancata fierbinte si relativ usor de pregatit, este o supa-crema de toamna sau iarna care are un gust bun si este utila si pentru un sistem imunitar mai puternic. Cu multe vitamine, ne ajuta sa rezistam mai usor in perioada rece in fata racelilor de sezon.

  • Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel

    O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.

  • Supa crema de ciuperci

    Pentru zilele reci, o supa calda este binevenita, servita impreuna cu cei dragi. Asadar, va propunem o supa crema delicioasa de ciuperci.

  • Supa crema de dovlecei cu marar

    O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.

  • Supa crema de morcovi si ghimbir

    Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.