Supa crema de rosii cu oregano si smantana

 Ravnite in plin sezon estival, rosiile sunt legumele nelipsite de la o masa, alaturi de alte alimente.


Rosiile sunt benefice in alimentatia noastra de zi cu zi deoarece contin o sursa importanta de vitamina A, complexul B, vitaminele C, E si K.

De asemenea, sunt bogate in potasiu, fier, fosfor si alte substante active.


Pentru a prepara o supa de rosii cu oregano si smantana, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 rosii coapte

2 linguri ulei de masline

unt cat o nuca

o ceapa medie

2-3 catei de usturoi

1 lingurita de oregano uscat

1 lingurita de cimbru uscat

1 lingurita de busuioc uscat

2 linguri de pasta de tomate

1 morcov

1-2 linguri de smantana degresata

1 lingurita de zahar

sare

piper

frunze de busuioc proaspat


Modul de preparare este urmatorul:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.

Apoi morcovul se curata si se rade.

Rosille se toaca in bucatele.

Se incinge uleiul de masline.

Apoi se adauga untul.

In amestecul rezultat se calesc ceapa si usturoiul.

Cand s-au calit, se mai adauga ierburile uscate: oregano, cimbru si busuioc.

Se mai pun sarea, zaharul si piperul.

Se adauga si morcovul ras.

Se lasa totul 5 minute pe foc.

Se pune si pasta de tomate.

Legumele calite se dau la o parte de pe foc.

Separat, se pune o oala cu un litru de apa sa clocoteasca.

Legumele calite se pun apoi in oala cu apa clocotita.

Cand supa incepe iar sa fiarba, se adauga rosiile.

Se acopera cu capac oala.

Se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute.

Dupa aceea se utilizeaza un blender vertical, pentru a face supa crema.

Cand s-a mai racit, se pune si smantana.

Se amesteca bine.

In cazul in care vi se pare ca supa crema este prea groasa, mai puteti adauga cateva linguri de lapte diluate cu apa.

Supa de rosii se serveste cu putin iaurt si frunze proaspete de busuioc.

De asemenea, puteti sa o savurati alaturi de o felie de paine cu usturoi.

Se serveste rece.

Sursa foto

Articole asemănătoare