Supa de cartofi

\"\"Ingrediente:
 
500 g cartofi
100 g pastarnac
100 g radacina de patrunjel
100 g morcov
100 g telina
doua oua
doua linguri smantana
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare: tot zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu doi litri de apa rece, putin sarata. Dupa ce s-a inmuiat bine se strecoara, iar cand da din nou in fiert se adauga la zeama cartofii curatati si taiati cubulete. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 15 - 20 de minute, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se adauga cele doua oua, batute cu smantana. Se serveste cu felii de paine alba prajita si patrunjel tocat deasupra.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Ciorba de cartofi cu zeama de varza

    O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.

  • Salata de cartofi cu macrou afumat

    Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea

  • Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.

  • Tocanita aurie de cartofi

    Gustoasa si foarte usor de preparat, reteta de tocanita aurie de cartofi este una dintre acelea cu care merita sa va colorati meniul de pranz sau masa de seara.