Supa de cartofi

Ingrediente:
 
500 g cartofi
100 g pastarnac
100 g radacina de patrunjel
100 g morcov
100 g telina
doua oua
doua linguri smantana
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare: tot zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu doi litri de apa rece, putin sarata. Dupa ce s-a inmuiat bine se strecoara, iar cand da din nou in fiert se adauga la zeama cartofii curatati si taiati cubulete. Se lasa la foc mic sa fiarba cam 15 - 20 de minute, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se adauga cele doua oua, batute cu smantana. Se serveste cu felii de paine alba prajita si patrunjel tocat deasupra.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Chiftelute de post din piure de cartofi

    O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Ciorba de cartofi cu zeama de varza

    O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.

  • Salata de cartofi cu macrou afumat

    Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea