Supa de chimen

Ingrediente:
 
100 g chimen
o lingura de faina
100 g morcovi
150 g cartofi
100 g unt
100 g radacina de patrunjel
 
Mod de preparare: morcovii, radacina de patrunjel si cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in doi litri de apa rece, cu putina sare. Doar dupa ce zarzavatul s-a inmuiat bine se scoate, supa se strecoara si se pune deoparte. Separat faina se caleste in untul bine incins, se adauga chimenul pisat si, dupa ce a prins putina culoare, se stinge cu putina supa de zarzavat. Tot amestecul se toarna in vasul cu supa, se mai lasa la fiert, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, punandu-se putina sare si putin piper. Se serveste cu crutoane de paine prajita.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Mici, de culoare inchisa, tari, cu miros placut, exotic si aroma usor intepatoarele, semintele de chimen sunt folosite pentru condimentarea unor feluri de carne, branzeturi, pentru delicioase produse de patiserie, diverse deserturi, dar si pentru lichioruri de casa sau aperitive.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.