Supa de rosii cu orez si branza

Ingrediente:
 
un kilogram de rosii foarte coapte
un morcov mare
100 g telina
100 g ceapa alba
100 g orez
un ardei gras rosu
o lingura cu varf de faina alba
100 ml ulei
o lingurita de zahar
o legatura patrunjel
o legatura marar
250 g branza 
 
Mod de preparare: ceapa, telina si morcovii se curata, se spala bine si se taie felii. Intr-un vas incapator se pune faina in uleiul fierbinte pana isi schimba putin culoarea, apoi se adauga tot zarzavatul si toarna deasupra un litru de apa. Se adauga rosiile taiate felii mai groase, ardeiul gras taiat betisoare si se lasa totul sa fiarba la foc mic pentru 45 - 60 de minute. Se trece prin sita si apoi se adauga orezul fiert separat, in alt vas, lasand totul sa mai fiarba cateva clocote. Se serveste rece, deasupra se pun cuburi mici de branza alba si patrunjelul si mararul tocate foarte marunt.

Articole asemănătoare