Supa siciliana de perisoare

 Aromatizata cu parmezan, usturoi si stafide, ciorba de perisoare siciliana este nemaipomenit de gustoasa si, in acelasi timp, tentanta.

Ingrediente necesare pentru 4 portii:

- 1/2 kg carne de vita

- 5 linguri patrunjel proaspat, tocat

- 1/4 ceasca parmezan ras

- 2 linguri stafide

- 2 linguri pesmet

- 1 ou, batut

- 5 catei de usturoi, tocati

- 2 1/2 lingurita de sare

- 1/2 lingurita piper negru proaspat

- 2 linguri ulei de masline

- 2 morcovi, taiati in cuburi mici

- 1 ceapa, tocata

- 2 tije de telina, taiate cuburi mici

- 1 dovlecel, taiat in cuburi mici

- 1 1/2 l supa de pui

- 1 ceasca conserva de tomate (pasta groasa)

- 1/2 lingurita de rozmarin uscat sau 2 lingurite de rozmarin proaspat tocat

- 1 cana cu paste sub forma de scoici sau macaroane mici

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu se amesteca impreuna carnea de vita, 4 linguri de patrunjel, parmezan, stafide, pesmet, ou, jumatate din usturoi, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper pana se combina bine.

Modelati apoi perisoarele din acea mixtura. Intr-o oala mare se incalzeste uleiul la foc moderat.

Se adauga morcovii, ceapa, telina si usturoiul ramas, amestecand din cand in cand, aproximativ 5 minute, pana cand legumele incep sa se inmoaie.

Se adauga dovleceii si se lasa timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.

Se amesteca in bulion rosiile cu rozmarinul si restul de 2 lingurite de sare. Se lasa sa fiarba. Se reduce focul si se mai lasa la fiert 10 minute.

Se adauga in supa lingura de patrunjel ramas, 1/4 lingurita piper si pastele. Se fierb timp de 5 minute.

Se amesteca perisoarele si se fierb usor pana ce perisoarele si pastele sunt gata, dar nu mai mult de 5 minute. Se serveste cu parmezan presarat pe deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare