Supa thailandeza de dovleac si ciuperci

 Mancarea thailandeza se remarca prin maiestria cu care sunt combinate condimentele pentru prepararea diverselor retete.


O reteta excelenta de recomandat este cea de supa thailandeza de dovleac si ciuperci.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

1 ceapa mica

1 catel de usturoi

1 fir de cardamom

1/2 lingurita de coriandru macinat

1/2 lingurita de chimen macinat

1/2 lingurita de scortisoara macinata

1/2 lingurita de nucsoara macinata

1/4 lingura de turmeric

1 dovleac mic de aproximativ 800 g

2 linguri de ulei de alune

500 g de ciuperci proaspete

2 cani de supa vegetala

350 ml lapte de cocos

1/4 cana de sos de peste

2 linguri de zahar brun

2 ardei grasi rosii

5 fire de ceapa verde

12 frunze de busuioc


Modul de preparare este urmatorul:

Ceapa, usturoiul si celelalte mirodenii (cardamom, coriandru, chimen, scortisoara, nucsoara si turmeric) se mixeaza intr-un blender.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de alune.

Apoi se adauga condimentele de mai sus.

Se amesteca totul timp de un minut.

Se adauga si ciupercile feliate.

Se lasa sa se caleasca, timp de 3 minute.

Se pune si supa, laptele de cocos, sosul de peste si zaharul brun.

Se lasa sa dea in clocot.

Se micsoreaza focul.

Apoi se adauga ardeii grasi, tocati si dovleacul cubulete.

Se lasa la fiert timp de 30 de minute.

Se adauga busuiocul si ceapa verde tocata.

Se ia de pe foc.

Se serveste fierbinte.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/f0c1e57e1d9e68b032c62783cb0af601) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139