Tarta cu nescafe si migdale

 Daca v-ati plictisit de un anumit gust de dulciuri, este timpul sa incercati o prajitura speciala - tarta cu nescafe si migdale.


Ingredientele necesare sunt:


Pentru aluat:

200 g faina

100 g unt sau margarina

1/3 pahar cu lapte sau apa

1 praf de sare


Pentru umplutura:

125 g paine alba uscata

1/4 l lapte

100 g zahar

4 oua

2 linguri cu nescafe

200 g migdale pisate foarte fin sau samburi de caise


Modul de preparare este urmatorul:

Se amesteca mai intai ingredientele pentru prepararea aluatului.

Aluatul rezultat se intinde intr-o foaie potrivit de groasa.

Se unge cu unt o forma de tarta.

Cu aceasta foaie se imbraca apoi aceasta forma de tarta.

Cuptorul se incalzeste in prealabil.

Painea uscata se inmoaie in laptele cald.

Apoi se zdrobeste cu furculita.

Se adauga si zaharul.

Se pun si migdalele pisate foarte fin.

Se mai adauga galbenusurile de ou si nescafe-ul.

Se amesteca totul bine.

Albusurile se bat spuma separat.

Apoi se incorporeaza in crema rezultata.

Cu aceasta crema se umple tarta.

Dupa aceea se pune la copt.

Se lasa la foc mediu pana devine rumena.

Cand este gata, se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.

Sursa foto

Articole asemănătoare