Tiramisu cu trufe de ciocolata

Pentru cei care sunt fascinati de gustul fin al trufelor exista si o astfel de varianta a deliciosului tiramisu. De asemenea, aceasta contine si vin sicilian de Marsala, dar si clasicii biscuiti prezenti in orice reteta a acestei prajituri.

Ingrediente pentru 8 portii:

- 4 oua
- 100 g. zahar vanilat
- 500 g. Mascarpone
- 200 g. biscuiti
- 100 ml. vin de Marsala
- ½ trufe

Mod de preparare:

Se sparg ouale si se desparte albusul de galbenus. Acesta din urma se freaca bine cu zahar pudra pana ce se va deschide la culoare si va deveni o crema. Tot aici se adauga si Mascarpone.

Se bate albusul incat sa se intareasca bine si se varsa incet peste crema Mascarpone.

Se aseaza biscuitii pe un platou si se stropesc bine cu vin. Deasupra se unge un strat de crema Mascarpone, apoi se mai aseaza un strat de biscuiti deaupra, iar procedeul se va repeta.

Desupra ultimului strat de crema se presara bucatele mici de trufe. Prajitura se inveleste in folie si se lasa la rigider aproximativ trei ore.

Pofta buna!

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/10b0e9b7341a9e5b5b9c99eb09d37b7b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139