Tocanita de cartofi cu ciuperci

 Daca inca va ganditi ce sa mai preparati pentru cei dragi ai casei, va propunem sa pregatiti o reteta simpla de tocanita de cartofi cu ciuperci.


Ingrediente:

1 kg cartofi

400 g ciuperci proaspete sau din conserva

2-3 linguri cu bulion

1 ceapa mica

sare

piper macinat

1 lingurita de boia de ardei dulce


Modul de preparare este simplu:

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.

Ciupercile proaspete se spala si se taie felii mai groase.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Apoi se pune la calit in putin ulei.

Se lasa in tigaie pana devine moale.

Dupa aceea se pune 1 lingurita de boia de ardei dulce.

Se amesteca.

Apoi se adauga cuburile de cartofi.

Se amesteca bine si se adauga apa.

Ciupercile se pun numai dupa ce cartofii sunt pe jumatate fierti.

Se lasa sa fiarba totul la foc mic.

Aproape de final se adauga bulionul.

Se condimenteaza si cu sare si piper.

Tocanita de cartofi cu ciuperci se serveste de indata ce este gata.

Sursa foto

Articole asemănătoare