Ton Mornay

 

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

45 g unt,

2 cepe verzi taiate marunt,

2 linguri faina,

o ceasca si jumatate de lapte,

3/4 de ceasca cascaval ras,

850 g ton (din conserva),

1/4 de ceasca pesmet,

inca 1/4 de ceasca cascaval ras,

2 linguri patrunjel verde tocat.


Mod de preparare:

Se-ncinge cuptorul. Se pune untul pe foc - intr-o cratita potrivit de mare - si se caleste in el ceapa, la foc mic, pana ce se ingalbeneste. Se adauga faina, se prajeste si ea si se stinge cu laptele - turnat putin cate putin. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba amestecand in continuare, pana se ingroasa. Dupa un minut, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se-ncorporeaza cascavalul ras si, la sfarsit, pestele scurs si rupt bucatele. Se toarna compozitia astfel preparata intr-o forma de budinca si se presara peste ea pesmetul amestecat cu cascavalul ras (1/4 de ceasca) si cu patrunjelul tocat. Se da la cuptor si se coace circa 20 de minute, pana se rumeneste frumos.

Articole asemănătoare

  • Ardei gras umplut cu pasta de ton

    Un delicios aperitiv pentru o ocazie speciala, excelent pentru cei care iubesc gustul de ton.

  • Salata cu orez, ton si ulei de nuca

    La prima vedere o banala salata cu ton, este o reteta care castiga un plus de gust si aroma datorita uleiului de nuca.

  • Salata de rosii cu ton si oua

    O combinatie de vara recomandata celor care vor sa se bucure de gustul de ton alaturi de cel al tomatelor.

  • Salata cu struguri rosii si ton

    Cati dintre cei obisnuiti cu combinatiile culinare clasice s-ar astepta sa li se aduca inainte la un moment dat, pe acelasi platou, struguri rosii si ton? Probabil ca foarte putini. Ei bine, din cate se pare aceasta reteta chiar exista si are suficienti adepti in tarile din vestul Europei.

  • Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

    O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.