Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina! A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!  Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.

Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi? Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi? Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.

Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele sunt plante bulboase foarte apreciate din familia Liliaceae. Desi nu provin din Olanda, ci din Turcia, sunt numite uneori “bulbi olandezi”, pentru ca indata ce comerciantii le-au adus in Europa si-au gasit locul in gradinile familiilor foarte bogate din nordul continentului.

Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului  Numele Primulei deriva din latinescul primus, si indica precocitatea infloririi acestei plante imediat dupa disparitia zapezii. Cu toate ca se numara printre primele flori care isi desfac bobocii primavara, ele continua sa infloreasca pana vara tarziu si chiar toamna.

Cand stim ca solul este pregatit pentru primavara? Cand stim ca solul este pregatit pentru primavara? Echinoctiul petrecut doar cu o saptamana in urma aducea tuturor vestea instalarii definitive a primaverii in tara. De acum avem absolut toate motivele sa intram deplin in rolul de gradinari, insa ca in orice activitate complexa, si aici este foarte important sa cunoastem prioritatile.

Ce este Cherimoya? Ce este Cherimoya? Celebrul scriitor Mark Twain afirma odinioara despre cherimoya ca este “cel mai delicios fruct cunoscut omului”. Cu toate acestea, pentru mare parte dintre romani, ramane o prezenta controversata si atipica in dieta.

Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara Primavara, amenajarea unei gradini de succes, mai cu seama a uneia frumoase si functionale, implica doua categorii de activitati: obligatorii si optionale.

Plantarea pomilor fructiferi Plantarea pomilor fructiferi Pomii fructiferi se planteaza, in general, toamna sau primavara, cand vremea de afara indeplineste cele mai favorabile conditii. Climatul singur, insa, nu reprezinta decat 50% din lucrurile care garanteaza succesul.

Ghiocelul, vestitor al primaverii Ghiocelul, vestitor al primaverii Traditia spune ca ghioceii au aparut cand Adam si Eva au fost izgoniti de Dumnezeu din Rai. Ajunsi pe Pamant in viscol si ninsoare, acestia au cautat calea de intoarcere spre Eden, insa nu au gasit-o. Atunci ingerul trimis sa ii insoteasca a luat in mana un bulgare de zapada, a suflat peste el si l-a transformat in ghiocel.

Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.