Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

Roinita, planta medicinala supranumita elixirul vietii Roinita, planta medicinala supranumita elixirul vietii   Roinita este una dintre plantele a caror aparitie are loc spontan pe teritoriul tarii noastre, intalnindu-se doar pe arii restranse indeosebi langa paduri si luminisuri in Oltenia si Banat. De asemenea, se mai intalneste in gradini si pe la unele asezaminte monahale care au ca preocupare albinaritul.

Lucrari de gradinarit in luna august Lucrari de gradinarit in luna august In lumina razelor de soare de sfarsit de vara, gradina este foarte “colorata”, incepand sa capete un aspect din ce in ce mai imbietor. Mai mult chiar, acesta reprezinta primul semn ca a sosit vremea recoltarii legumelor timpurii si ca se impun noi masuri de intretinere.

Regina Noptii si gradina de vara Regina Noptii si gradina de vara Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

Minunatele craite infloresc toata vara Minunatele craite infloresc toata vara Cu siguranta cunosti acele flori de forma globulara, galbene sau caramizii, care par a se inmulti de la an la an. Se numesc craite, Tagetes patula sau Vazdoaga, si se impaca bine cu celelalte specii de flori alaturi de care se planteaza.

Lantana, flori care iubesc vara si caldura Lantana, flori care iubesc vara si caldura  Dintre florile care ne zambesc in zilele cu temperaturi caniculare, lantana este probabil cea mai intalnita. Chiar daca nu stim intotdeauna sa-i spunem pe nume, ea apare acolo unde te astepti mai putin, incantand privirea cu nuante bucuroase de galben.

Flori bulboase de vara Flori bulboase de vara Vara poate aduce o adevarata simfonie de parfumuri si culori in gradina daca plantam o varietate mare de flori.

Plantele carnivore - miracole ale naturii Plantele carnivore - miracole ale naturii Fiind martore la apusa era a dinozaurilor, plantele carnivore constituie adevarate miracole ale naturii. Este suficient sa observi sistemul lor inedit de hranire pentru a dobandi respect pentru micile fosile. Desi le poate induce necunoscatorilor ideea de teama, plantele carnivore sunt cu totul inofensive in relatia cu oamenii.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

Hoya, floarea de ceara Hoya, floarea de ceara Hoya este o planta cu tulpini flexibile prevazute cu radacini fixatoare in dreptul nodurilor. Are frunze pozitionate simetric, doua cate doua, deseori suculente sau pergamentoase, ovale sau ascutite. Deosebit de interesante sunt florile albe, facute parca din ceara sau portelan.