Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Ingrijirea gradinii in luna decembrie Ingrijirea gradinii in luna decembrie In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

Flori de Amaryllis pentru un farmec tomnatic in casa Flori de Amaryllis pentru un farmec tomnatic in casa Amaryllis, planta care poarta stiintific denumirea de Hippeastrum, provine tocmai din America de Sud si este o planta bulboasa, perena. Ca urmare a acestui lucru, pentru a ne bucura de minunatele ei flori, trebuie sa ii acordam ingrijiri cu totul speciale.

Intretinerea gradinii in luna noiembrie Intretinerea gradinii in luna noiembrie Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

Crizantema, podoaba teraselor de toamna Crizantema, podoaba teraselor de toamna Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,

Plante bulboase care tin rozatoarele departe de gradina Plante bulboase care tin rozatoarele departe de gradina Nimeni nu acorda prea multa importanta rozatoarelor pana in clipa cand ajung o amentintare pentru gradina. Bulbii florilor, pe langa faptul ca sunt o tinta usoara, constituie o adevarata “delicatasa” pentru micile animale, fapt care impune adoptarea urgenta a unor masuri “defensive”.

Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a caprifoiului Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a caprifoiului Cunoscut mai cu seama sub denumirea “mana Maicii Domnului”, caprifoiul este negresit una dintre cele mai populare plante cataratoare intalnite pe teritoriul tarii noastre. Fiind nepretentios si foarte rezistent la frig, acesta decoreaza cu brio gradinile si exteriorul caselor.

Tibouchina, planta de interior cu accent sud-american Tibouchina, planta de interior cu accent sud-american In mediul natural, Tibouchina se numara printre florile care impodobesc, cu delicatetea lor consacrata, peisajul sud-american. La noi, insa, din cauza conditiilor climatice, ea este tratata ca planta de interior, iarna, si ca planta de terasa, vara.

Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

Craitele, plante multicolore de toamna Craitele, plante multicolore de toamna  In sezonul rece, craitele constituie cea mai populara sursa de culoare din gradinile noastre. Intalnite in nuante de galben, rosu si portocaliu, acestea se intalnesc mai ales in gradinile din zonele rurale, unde formeaza borduri atractive.

Supa de dovleac si salvie Supa de dovleac si salvie Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.