Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Lantana, flori care iubesc vara si caldura Lantana, flori care iubesc vara si caldura  Dintre florile care ne zambesc in zilele cu temperaturi caniculare, lantana este probabil cea mai intalnita. Chiar daca nu stim intotdeauna sa-i spunem pe nume, ea apare acolo unde te astepti mai putin, incantand privirea cu nuante bucuroase de galben.

Flori bulboase de vara Flori bulboase de vara Vara poate aduce o adevarata simfonie de parfumuri si culori in gradina daca plantam o varietate mare de flori.

Plantele carnivore - miracole ale naturii Plantele carnivore - miracole ale naturii Fiind martore la apusa era a dinozaurilor, plantele carnivore constituie adevarate miracole ale naturii. Este suficient sa observi sistemul lor inedit de hranire pentru a dobandi respect pentru micile fosile. Desi le poate induce necunoscatorilor ideea de teama, plantele carnivore sunt cu totul inofensive in relatia cu oamenii.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

Hoya, floarea de ceara Hoya, floarea de ceara Hoya este o planta cu tulpini flexibile prevazute cu radacini fixatoare in dreptul nodurilor. Are frunze pozitionate simetric, doua cate doua, deseori suculente sau pergamentoase, ovale sau ascutite. Deosebit de interesante sunt florile albe, facute parca din ceara sau portelan.

Plantarea bulbilor in Luna lui Florar Plantarea bulbilor in Luna lui Florar Nu intamplator luna Mai a fost numita Luna lui Florar, deoarece acum mirosul si vazul incep sa se desfete cu darurile naturii. Pentru gradinile din emisfera nordica a Pamantului luna Mai este fantastica, temperaturile devenind mai blande, soarele tot mai plin de el, iar ploile aducatoare de belsug.

Lucrari importante de executat in gradina in luna Mai Lucrari importante de executat in gradina in luna Mai Cunoscuta in popor ca luna lui Florar sau Frunzar, Mai este perioada care marcheaza tranzitia la sezonul estival.

A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina! A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!  Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.

Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi? Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi? Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.

Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele sunt plante bulboase foarte apreciate din familia Liliaceae. Desi nu provin din Olanda, ci din Turcia, sunt numite uneori “bulbi olandezi”, pentru ca indata ce comerciantii le-au adus in Europa si-au gasit locul in gradinile familiilor foarte bogate din nordul continentului.