Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a caprifoiului Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a caprifoiului Cunoscut mai cu seama sub denumirea “mana Maicii Domnului”, caprifoiul este negresit una dintre cele mai populare plante cataratoare intalnite pe teritoriul tarii noastre. Fiind nepretentios si foarte rezistent la frig, acesta decoreaza cu brio gradinile si exteriorul caselor.

Tibouchina, planta de interior cu accent sud-american Tibouchina, planta de interior cu accent sud-american In mediul natural, Tibouchina se numara printre florile care impodobesc, cu delicatetea lor consacrata, peisajul sud-american. La noi, insa, din cauza conditiilor climatice, ea este tratata ca planta de interior, iarna, si ca planta de terasa, vara.

Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.

Craitele, plante multicolore de toamna Craitele, plante multicolore de toamna  In sezonul rece, craitele constituie cea mai populara sursa de culoare din gradinile noastre. Intalnite in nuante de galben, rosu si portocaliu, acestea se intalnesc mai ales in gradinile din zonele rurale, unde formeaza borduri atractive.

Supa de dovleac si salvie Supa de dovleac si salvie Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna De calitatea solului depinde in mare masura orice plantatie, de aceea trebuie sa retinem ca acesta este primul care necesita o atentie deosebita.

Tunderea de toamna la pomii fructiferi Tunderea de toamna la pomii fructiferi Oricine are o gradina sau livada langa casa si viseaza la propria rezerva de fructe proaspete trebuie sa cunoasca cateva reguli elementare de intretinere si recoltare. Chiar daca nu s-ar spune, taierea sau tunderea pomilor este una dintre cele mai importante lucruri pe care le are de facut un gradinar la inceputul toamnei.

Taierea trandafirilor – o masura pregatitoare pentru iernare Taierea trandafirilor – o masura pregatitoare pentru iernare  Trandafirii sunt, daca nu cele mai frumoase flori, macar cei mai cunoscuti mesageri ai dragostei. Cu totii ne bucuram de farmecul lor rapitor ori decate ori avem ocazia. Insa putini se gandesc la drumul lung pe care trebuie sa il parcurga pana acolo.

Calendarul lucrarilor in gradina. Luna septembrie Calendarul lucrarilor in gradina. Luna septembrie Primele zile ale lunii septembrie aduc de obicei, pe langa multa nostalgie, o grija deosebita pentru gradina. Scaderea temperaturilor nu mai este un lucru pe cale sa se intample, ci a devenit deja o certitudine reflectata de insasi natura ce ne inconjoara.

Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.