Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna Ingrijirea solului - prima cerinta in cazul culturilor de toamna De calitatea solului depinde in mare masura orice plantatie, de aceea trebuie sa retinem ca acesta este primul care necesita o atentie deosebita.

Tunderea de toamna la pomii fructiferi Tunderea de toamna la pomii fructiferi Oricine are o gradina sau livada langa casa si viseaza la propria rezerva de fructe proaspete trebuie sa cunoasca cateva reguli elementare de intretinere si recoltare. Chiar daca nu s-ar spune, taierea sau tunderea pomilor este una dintre cele mai importante lucruri pe care le are de facut un gradinar la inceputul toamnei.

Taierea trandafirilor – o masura pregatitoare pentru iernare Taierea trandafirilor – o masura pregatitoare pentru iernare  Trandafirii sunt, daca nu cele mai frumoase flori, macar cei mai cunoscuti mesageri ai dragostei. Cu totii ne bucuram de farmecul lor rapitor ori decate ori avem ocazia. Insa putini se gandesc la drumul lung pe care trebuie sa il parcurga pana acolo.

Calendarul lucrarilor in gradina. Luna septembrie Calendarul lucrarilor in gradina. Luna septembrie Primele zile ale lunii septembrie aduc de obicei, pe langa multa nostalgie, o grija deosebita pentru gradina. Scaderea temperaturilor nu mai este un lucru pe cale sa se intample, ci a devenit deja o certitudine reflectata de insasi natura ce ne inconjoara.

Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

Roinita, planta medicinala supranumita elixirul vietii Roinita, planta medicinala supranumita elixirul vietii   Roinita este una dintre plantele a caror aparitie are loc spontan pe teritoriul tarii noastre, intalnindu-se doar pe arii restranse indeosebi langa paduri si luminisuri in Oltenia si Banat. De asemenea, se mai intalneste in gradini si pe la unele asezaminte monahale care au ca preocupare albinaritul.

Lucrari de gradinarit in luna august Lucrari de gradinarit in luna august In lumina razelor de soare de sfarsit de vara, gradina este foarte “colorata”, incepand sa capete un aspect din ce in ce mai imbietor. Mai mult chiar, acesta reprezinta primul semn ca a sosit vremea recoltarii legumelor timpurii si ca se impun noi masuri de intretinere.

Regina Noptii si gradina de vara Regina Noptii si gradina de vara Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

Minunatele craite infloresc toata vara Minunatele craite infloresc toata vara Cu siguranta cunosti acele flori de forma globulara, galbene sau caramizii, care par a se inmulti de la an la an. Se numesc craite, Tagetes patula sau Vazdoaga, si se impaca bine cu celelalte specii de flori alaturi de care se planteaza.

Lantana, flori care iubesc vara si caldura Lantana, flori care iubesc vara si caldura  Dintre florile care ne zambesc in zilele cu temperaturi caniculare, lantana este probabil cea mai intalnita. Chiar daca nu stim intotdeauna sa-i spunem pe nume, ea apare acolo unde te astepti mai putin, incantand privirea cu nuante bucuroase de galben.